Reklama
 
Blog | Ondřej Koutník

Magistrátní karneval může začít

Pražské volby se opakovat nebudou. Březina, Richter, Hulínský a spol. jedou dál. Na co strany vlastně u lidí spoléhají? Především na politickou sklerózu, díky které se politici až na občasné výjimky nemusí obávat volební vendety.

Na ten den bude pražský primátor ještě dlouho vzpomínat. Ústavní soud svým rozhodnutím ponechal v platnosti výsledky podzimních voleb a nic již nebrání, aby se Bohuslav Svoboda mohl konečně zabydlet ve své magistrátní pracovně. Jaká úleva. Odbíhat od rozdělané práce by nebylo příjemné.

 

Nad slovy jako klientelismus  nebo politikaření Svobodovi muži kroutí nevěřícně hlavou. Dnes je tu PRAPOR, který bude vyučovat, jak úspěšně zvládnout boj s korupci. Podívejte se, jaký byl „nahoře“ zájem o zkušené pražské harcovníky. Béma si vyžádali lidé do Sněmovny, Blažek bude radit, jak vyzbrojit českou armádu. Nechvalná pověst předchozí Rady je rázem minulostí.Podzimní demonstrace proti koalici ODS a ČSSD se dnes jeví jako vysoce nekorektní. Občané byli na špatnou cestu svedeni různými práskači v čele s pražským buřičem Halíkem.

Reklama

 

Pokud nebude novelizován zákon o hl. městě Praze, verdikt Ústavního soudu může být do budoucna nebezpečný precedens. Když je něco legálního, neznamená to ještě, že je to zároveň i legitimní. Jelikož jsou tyto rozlišovací schopnosti dnešních pražských radních nulové, obavy ohledně nastavení příštích voleb jsou zcela na místě. A protože hodně voličů po pár měsících na tyto počáteční chmury zapomene, stačí je před volbami uchlácholit zdarma jízdenkami v hromadné dopravě. Pak přihmouří oči i nad chodníky, které jsou dražší než dálnice. ODS a ČSSD mají totiž 110% programový průnik. Komu by se nelíbila taková politika pro všechny…