Reklama
 
Blog | Ondřej Koutník

Snížili nám platy. Víc, než si myslíte

Vědět to před volbami, nešli by do toho. Být poslancem se přece vždycky vyplatilo. Stavět domy, kupovat byty, pracovní turistika. Teď to vypadá, že o poslaneckou práci už příště nebude valný zájem. 

 

Ke svému konci spěje krize s lékaři, nově možná začnou žadonit policisti a hasiči. Tím výčet nekončí. Nejohroženější skupinou se dnes zdají být poslanci. Neví se kdo, ale někdo jim oproti jejich plánům nepřiměřeně snížil jejich mzdu. Čímž by mimo jiné hrozilo, že naplní své předvolební sliby o snížení svých platů a omezení poslaneckých výhod. Nervozita a stres jsou na místě. Mají mezi sebou zrádce, který oklamal jejich dobrou vůli. Spiknutí?

Někteří poslanci dvou největších politických stran navrhují zřízení vyšetřovací komise. Věci se musejí dát do pořádku. Odbor poslanců chystá tvrdou vydírající kampaň po vzoru „Náš exodus, váš exitus“. Varují ty poslance, kteří snad návrh na snížení poslaneckých platů četli a hlasovali pro něj. „Dopadnete jako zdravotní sestry“, vyzývají k připojení se na stranu dobra.

Pragmaticky řešil nastalou krizi horal Bém, který raději odjel slézat další kopce. Protože v tomhle světě udavačů, zrádců a jehovistů on a jiní politici-sportovci žít neumějí. Poslanci, kterých se menší platy nejvíce dotkly, měli dát na radu Ivana Langera. Ten vždycky říkal, že život je pes. Langer proto ve Sněmovně už raději nepracuje.   

Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

Život je pes. Pes štěká. Život štěká… (17.1.2011)